Alle klimatilskudd

Elektriske lastesykler

Få inntil 15 000 kroner i støtte til elektrisk lastesykkel med lastekapasitet på minimum 60 kg.
Tilskudd | Privatpersoner

Om tilskuddsordningen

Ellastesykler kan erstatte reiser som i dag gjennomføres med bil. Nå kan du få inntil 15 000 kroner i støtte ved kjøp av ny ellastesykkel. Det gis kun støtte til ellastesykler med lastekapasitet på minimum 60 kg.

Søknadsfrist er 28.08.23.

Ordningen er nå stengt for søknader.

Støtten kan ikke utbetales dersom du ikke har registrert et kontonummer på kundeprofilen din hos Oslo kommune. Se hvordan du registrerer kontonummeret ditt hos oss under "Registrering av kontonummer".

Får du beskjed om at det har skjedd en intern feil når du prøver å åpne søknadsskjemaet? Prøv å åpne lenken i en annen nettleser, for eksempel Mozilla Firefox eller Internet Explorer.

Tilskuddsbeløp

Tilskuddet er på 20 prosent av kostnadene, men maksimalt 15 000 kroner. Totalt er det satt av 10 millioner kroner til tilskuddsordningen. Dersom vi mottar flere søknader enn det er midler til, vil vi trekke tilfeldig hvem som mottar tilskudd. Antallet som trekkes fra hver bydel vil gjenspeile innbyggertallet i bydelen.

Hva kan jeg få støtte til?

Du kan få tilskudd til kjøp av elektrisk lastesykkel med minimum lastekapasitet på 60 kg. Sykkelen kan ha kasse eller bagasjebrett som tåler tung last. Den elektriske lastesykkelen må følge Statens Vegvesens krav til elsykkel. Det gis tilskudd til maksimalt én elektrisk lastesykkel per husstand.

Du får kun støtte hvis elsykkelen kjøpes etter du har fått tilsagn.

Du kan få tilskudd til ekstrautstyr for frakt av mennesker eller varer. Dette kan for eksempel være lastekasse, sittepute for bagasjebrett eller sykkelvesker.

Du kan få tilskudd til kjøp av piggdekk.

For å få utbetalt støtte, må du kjøpe ellastesykkelen etter at du har mottatt svar på søknaden din. Du kan ikke få tilskudd til en ellastesykkel du allerede eier.

Du kan ikke få tilskudd til ekstrautstyr som ikke er nødvendig for å frakte mennesker eller varer. Eksempler på dette er mobilholder, hjelm og sykkellås.

Du kan ikke få tilskudd til kjøp av brukt elektrisk lastesykkel.

Hvem kan søke?

Alle innbyggere i Oslo kan søke om tilskudd. Du må logge inn med Min ID/Bank-ID for å søke om tilskudd. Dersom vi mottar flere søknader enn det er tilskuddsmidler til, vil vi tilfeldig trekke hvem som får tilskudd.

Slik søker du

  • Logg inn med Min ID eller Bank-ID for å søke om støtte. I søknaden skal du legge ved en lenke til ellastesykkelmodellen du ønsker å kjøpe. Siden du lenker til må oppgi pris og informasjon som bekrefter at modellen oppfyller kravene under “Hva kan jeg få tilskudd til?”.
  • Du får bekreftelse på e-post når du har fått svar på søknaden din.
  • Når du har kjøpt ellastesykkelen klikker du på lenken i tilsagnsbrevet ditt for å sende inn ferdigmelding. Husk å ta vare på kvitteringen.
  • Støtten utbetales til bankkontoen som er registrert på din kundeprofil hos Oslo kommune. Se hvordan du registrerer kontonummeret ditt hos Oslo kommune under “Registrering av kontonummer”.
  • Søknadsfrist er 28.08.23.

Registrering av kontonummer

Støtten kan ikke utbetales dersom du ikke har registrert et kontonummer på kundeprofilen din hos Oslo kommune.

For å motta tilskudd ber vi deg kontrollere at et kontonummer er registrert på kundeprofilen din, eller registrerer et kontonummer dersom det mangler:

https://tjenester.oslo.kommune.no/ekstern/minside/innlogget/kontonummer

Merk at du må selv eie kontonummeret du registrerer for at støtten kan utbetales.

Søk på elektriske lastesykler

Har du spørsmål om tilskuddsordningene?

Telefon: 22 92 14 00 (tir, ons og fre kl.10:00-11:00 og 12:00 - 13:00)

E-post: fondet@kli.oslo.kommune.no

Universell utforming

Tilgjengelighetserklæring, universell utforming

Andre relaterte tilskudd

Støtte til elmotorsykkel og elmoped

Born to be utslippsfri? Nå får du 25.000 kroner i støtte fra Enova ved kjøp av elmotorsykkel og 3.500 kroner i støtte ved kjøp av elmoped.

Privatpersoner

Om støtteordningen

Elmotorsykkel og elmoped er utslippsvennlige alternativer for deg som vurderer et kjøretøyalternativ til bil nr. 2 i husholdningen.

Enova støtter kjøp av lette og tunge elmotorsykler og elmopeder så lenge de er registrert etter 22. mars 2022.

Sykkelparkering i borettslag og sameier

Motta tilskudd til å bygge trygg sykkelparkering i sameie/borettslag.

Borettslag og sameier

Om støtteordningen

Sykkelen din fortjener å stå tørt og trygt hjemme. Dersom borettslaget eller sameiet ditt mangler en trygg parkering for sykler, kan dere få støtte til å bygge en sikker sykkelparkering. Eksempler på sykkelparkeringer som kan få tilskudd:

  • Nytt sykkelskur i skjermet bakgård
  • Bygging av sykkelparkering i garasje
Alle klimatilskudd